Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

maanantai 24. syyskuuta 2012

Harjoittelu ja ohjelmat!

Voimailussa nousujohteinen harjoittelu tarvitsee useimmiten suunnitelmallisuutta.Jos haluaa harjoitella vuodesta toiseen tuloshakuisesti/nousujohteisesti ja mahdollisimman vähillä loukkaantumisilla, on järkevää suunnitella harjoittelua etukäteen.
Jos tähtäimessä on esim.kilpailut tai jokin tietty ajankohta omalle ennätykselle/tavoitteelle,on syytä tehdä tehdä ainakin jokin perusrunko treeneihin.

Jatkuvan voiman kehittymisen perusta on asettaa itselleen tavoitteita joihin pyrkiä.Jokaisen kannattaa tehdä itselleen parhaiten sopiva,selkeä suunnitelma, jota parhaansa mukaan noudattaa.
Tavoitteiden täytyy kuitenkin olla realistiset.Liian "kunnianhimoiset" suunnitelmat eivät useimmiten toteudu.
Itselle parhaiten sopivimman ohjelman löytäminen ja/tai tekeminen vaatii usein kuukausien,jopa vuosien harjoittelun ja erilaisten menetelmien kokeilua.Oman kehon tuntemus paranee kaikilla harjoittelun myötä, joten harjoittelun suunnittelukin helpottuu.Tärkeintä on kuitenkin harjoitella säännöllisesti ja monipuolisesti!Keho ja lihakset vaativat ärsykkeen muuttumista jatkuvasti, jottei ns.liiallista tottumista lajiharjoitteluun synny. Samat liikkeet, samoilla kuormilla kuukaudesta ja vuodesta toiseen pitävät tuloksetkin lähes samoina.

Kehittyäkseen on harjoittelua "muokattava" jatkuvasti ja treenattava tehokkaasti.Kovaa saa harjoitella, mutta järki on pidettävä mukana.Yleensä ne, jotka treenaavat kovaa ja järkevästi, myös saavat aikaan parhaat tulokset. Treenin, ravinnon, levon ja lihashuollon suhde täytyy olla oikein.

Aloitteleville voimailijoille perusasiat: Ensin opetellaan tekniikka, sitten tehdään pohjakunto(peruskunto) , vasta sitten treenataan ja kehitetään voimaa!
Oikean tekniikan opettelu säästää luita ja niveliä,sekä lihaksia "väärältä" rasitukselta ja turhilta loukkaantumisilta.
Raskaat harjoitukset vaativat kovaa peruskuntoa.-isoja painoja ei pitkään liikutella, jos ei happi kulje!

Harjoittelun täytyy kuitenkin olla mielekästä ja kehittävää, jos sitä meinaa vuodesta toiseen harrastaa. Jos treenaaminen on aina "pakkopullaa" ja hampaat irvessä pakertamista, voi oma voimailu-ura olla melko pitkä ja kivinen.
Lainatakseni erään liikunta-oppaan sanoja: " kuntosalilla pystyy kehittämään helposti lisää voimaa " -näin on, mutta ei sitä niin hirveän nopeasti kehitetä!

Nauttikaa treenaamisesta.Salilla nähdään!

T:Nygä

2 kommenttia:

Kassu kirjoitti...

Tässä taasen tuli painavaa asiaa ammatimihen suusta. Kiitokset Nygälle jälleen.

Viime lauantaian paiskottiin taas omia ennätyksiä Hakkarissa.
Pasin kyykky ja maastaveto uusille lukemille.
Sepon maastaveto kevyt 160 kg.
Sekin uusi oma ennätys.
Loistavia suorituksia kaikki.
Nostaa varmaan kaikkien motivaatiota reenata kovempaa.

Unknown kirjoitti...

Oli hiano kattella äijien mavekisaa.Kauheita rautoja ja vielä kädet samoin päin otteella!

Taitaa tulla jännät salikisat.Osallistujia on jo 7 ja pari reipasta painonnostajaa on lupautunut myös mukaan.