Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Jarkko niittasi pronssille

SM-kisojen ensikertalainen, sarjassa +125 kiloa ja 40-vuotiaat nostava Jarkko Mäkinen tuskaili saatuaan kolme punaista valoa ensimmäisestä kisanostostaan. Jäykkä nostopaita ei tahtonut antaa 215 kilon painoisen tangon tulla alas rinnalle.
Järki käteen ja sama rauta toiseen nostoon: paita on nyt asettunut ensimmäisen noston ansiosta. Niin olikin, tanko kosketti rintaa ja Jarkko puristi sen väkisin ylös. Tulos nuorten, veteraanien ja VaUn SM-mittelöissä oli tehty.

Ranteet kaasuttivat ja Jarkko puhisi onnistuneen noston olleen todella tiukka. Onhan se, koska Titanin Super Katana -paita alkaa pelittää vasta näissä raudoissa. Kolmanteen korotettiin ensin vain viisi kiloa huoltajajoukon vastalauseista huolimatta. Jarkko tuli kuitenkin itse toisiin ajatuksiin ja tuumasi, että pannaan 225.
Niin tehtiin. Rannesiteet piukealle, paitaa hieman alaspäin ja siihenastisista helpoin nosto, hyväksytty äänin 3 - 0 ja kisapronssille ennen TNT:n ja TVN:n edustajia - joista jälkimmäisen huoltojoukot lienevät aliarvioineet Jarkon voimat.

Kakkosveteraaneissa Kimmo Hämäläinen nosti aloituspainon 200 kiloa kaksi kertaa kuin tyhjää vain: ensimmäisen noston lopussa pää nousi ja toisessa tanko lähti tuomareiden mielestä liikaa vatsan päältä. Kolmas nosto sarjan pronssiraudoista meni säätämiseksi. Ehkä seuraavassa kisassa tulisi se kaivattu tulos?


Jarkko Mäkinen (oikealla) nosti kieli keskellä suuta ja hävisi hopean ottaneelle Timo Rantalalle (vasemmalla) 10 kiloa. Ennätykset murskannut Juho Jaatinen oli omissa korkeuksissaan 282,5 kilon nostolla.

Tulokset täältä.

Ei kommentteja: