Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

lauantai 6. helmikuuta 2010

P****taudista pronssille

Yhdeksän kilon painonpudotus kolmessa viikossa ja siihen saumaan osunut vatsatauti rasittivat Reijo Kurkea SM-penkkikisoissa Riihimäellä 6. helmikuuta. Miten rauta nousisi, kun Reijo sai vatsataudissa nukuttua keskimäärin kolme tuntia yössä?
Hyvinhän se nousi. Reijo nappasi alle 90-kiloisten ja alle 23-vuotiaiden pronssimitalin.

Ennakkoasetelman mukaan Reijolla oli mahdollisuudet mitaliin, ennen vatsatautia jopa hopeiseen sellaiseen. Lämmittelyssä aloituspainolla 150 kiloa tuli helppo kakkonen. Ei muuta kuin lavalle ja hyväksytty nosto.
Toiseen nostoon 160 kilosta paitaa nykäistiin hieman alas. Rauta näytti tulevan hiukan vaivalloisesti rintaan, nousi, mutta hylättiin 2-1 todennäköisesti epätasaisen käsien ojentumisen takia.
Jäitä hattuun ja kolmanteen nostoon sama 160 kiloa uudestaan. Paita oli jo jengoilla edellisen noston jäljiltä, ja tanko nousi helposti kuin mikä. Reijo tarttui tuloksellaan mitalinsyrjään.

Hermopeli jatkui kilpakumppanin komennettua kolmanteen nostoonsa 165 kiloa. Edellinen yritys oli epäonnistunut 142,5 kiloa, mutta niin vain tanko nousi nykäyksittäin ja ensin nostoa luultiin onnistuneeksi. Hylättyhän se oli, ja Reijo kävi kumartamassa sarjansa pronssimitalin.
Kotimatkalla oli syytäkin syödä pala mansikkakakkua.


Sarjan parhaat, oikealta Matias Rahtu, Joonas Fräki ja Reijo Kurki.

Tulokset täältä

Ei kommentteja: