Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Kynsiä purren penkin reunalla



Rami Harmaala pani huoltojoukot pureksimaan kynsiään SM-kisoissa lauantaina Laukaalla. Kilpailuihin 30 vuoden tauon jälkeen osallistunut Rami unohti kisalavalle astuessaan kaiken, mitä oli trikoilla nostamisesta oppinut.
Takana oli rankka painonpudotus 74 kiloon, mutta aivan liian vähän kisavarusteilla tehtyjä jalkakyykkyjä ja penkkipunnerruksia. Punnituksenjälkeinen tankkaus jätti lisäksi Ramin niin veteläksi, ettei "tahtonut jaksaa kävellä portaita ylös".

Loistava asetelma 50-vuotiaiden voimanoston SM-kisaan. Aivan kuin kisasta ei tilastojen mukaan olisi tulossa muutenkin tiukka ilman hiilihydraattipökkyrääkin.

Jalkakyykyn aloituksessa Rami lähti niiaamaan aivan kuten ilman trikoita. Vaivalloisen nytkyttelyn jälkeen 185 kilon kyykky painui alas ja tuli ylös, mutta tietysti hylättynä. Toisessa nostossa 190 lähti jo hallitusti alas. Ja sinne jäi.
Lempäälästä mukaan lähtenyt porukka istui katsomossa tuolinsa reunalla. Jääkö Rami ilman tulosta?
Trikoonostoissa Ramille oli huudettu kyykyn syvyyksiä. Kolmanteen ja ratkaisevaan yritykseen huoltajat ja kannustusporukka päättivät avata äänensä oikein kunnolla. Rami keräsi itsensä ja otti tangon hartioille, painui komennon mukaan reippaasti kyykkyyn ja puristi monesta suusta kuuluvan huudon saattelemana raudat hyväksytysti ylös.
Kun sarjan ennakkosuosikki putosi kelkasta kolmen vajaaksi jääneen kyykyn takia, Rami oli kärjessä tasatuloksella. Tosin sellaisella, jonka nostaa ilman trikoitakin kunnon tikissä.

Penkin aloitus 130 kilosta oli helppo, toinen nosto 137,5 kiloa samanmoinen. Kolmas 145 kilosta hylättiin pään noustua penkistä. Nyt Rami oli jo 20 kiloa johdossa. Kolmas ja ratkaiseva laji hieman mietitytti. Kyykky oli jäänyt 20 tai 30 kilon päähän siitä, mihin Ramilla on energisenä ja nappinostolla mahdollisuus.
Miten kävisi maastanoston?
Aloitus 210 kiloa nousi kuin tyhjää vain. Myös 220 kiloa nousi hieman puristaen. Takaa tuli kuitenkin Pauli Linna, joka puristi toisellaan 235 ja nousi takaa-ajoasemasta jo 7,5 kilon päähän.

Kolmannessa nostossa puhdin puute jaloissa näkyi. Rami lähti vetämään takamus ylhäällä, eikä roikkumaan jäänyt paino kunnolla irronnut maasta. Kulta ratkeaisi Linnan 245 kilon nostolla. Päättäväisesti kilpakumppani veti sen ylös ja vei sarjavoiton. Niinpä: harjoitus on harjoitus ja kisa on kisa.
- Hyvä, että hävisin juuri Linnalle. Mukava äijä, Rami tunnusti.
Ramilla on junioreiden SM-kulta vuodelta 1980. Nyt tuli veteraanihopeaa 2,5 kilon erolla voittajaan. Kultaa tarjottiin joka käänteessä. Ottaako Rami sen ensi vuonna?

Tulokset, M2-veteraanit SM, Leppävesi, Laukaa

Ei kommentteja: