Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Pari senttiä kullasta

Kolmas kyykky ratkaisi kullan nuorten SM-kisojen sarjassa alle 90 kiloa ja 23 vuotta. Helposti 205 kiloa ylös tuonut Reijo Kurki pyysi viimeiseen yritykseensä 215 kiloa ja nosti raudan leikittelevän kevyesti, mutta tuomarit hylkäsivät noston korkeana - eli paikalla olleiden mukaan kyykky ei ollut riittävän syvä.

Katsokaa itse ja arvioikaa. Video on ohessa.

Noston hylkääminen vei Repalta kultamitalin. Hyväksytty kyykky olisi vienyt hänet tasatulokseen sarjan voittajan kanssa, ja 100 grammaa tätä kevyempänä Repa olisi pokannut sarjavoiton.
Penkillä Repa työnsi aloituspainon 160 kiloa ja yritti kahdesti turhaan 170 kilon nostamista. Maastanostossa Repa pelasi varman päälle: ensin 210 ja sitten 230 kiloa ilman nostopukua, penkkitrikoot päällä ja vielä kapealla nostoasennolla.
Vasta kolmanteen kiskottiin kyykkypuku päälle ja varpaat aseteltiin kutittelemaan levyjä. Nosto lähti liikkeelle, mutta repsahti, ja näin 240 kiloa putosi väliltä lattiaan.

Yhteistulos 595 kiloa on kuitenkin Repan uusi kisaennätys ja samalla SM-pronssimitalin arvoinen. Hopeamitalisti nosti vain 2,5 kiloa enemmän ja voittaja sen kuuluisan kympin.

Ei kommentteja: