Lempäälän voimailijat

Lempäälän voimailijat

tiistai 3. tammikuuta 2012

Sotilaspenkkipunnerrus!

Uusi vuosi ja uudet kujeet!Päätettiin lähteä kokeilemaan kahden LEVOlaisen (Tapio Hakala ja Juha Nygren) voimin uutta nostomuotoa,eli sotilaspenkkiä.Lajia on harjoiteltu aina välillä penkkipunnerruksen ohella "loppuliikkeenä", jolla haettu kestävyyttä ojentajille ja vaihtelua treeniin.Kehitystä on hiljalleen tapahtunut ja laji kiinnostaa,joten miksi ei käytäisi kilpailuissa asti testaamassa kuntoa.

Sotilaspenkkipunnerrus eli toistovoimapunnerrus on laji,jossa nostetaan yhdellä nostokerralla nostajan painoon suhteutettuna mahdollisimman suuri toistomäärä.Poikkeuksena normaaliin penkkipunnerrukseen on se että jalat on pidettävä ilmassa penkin yläpuolella koko suorituksen ajan.

Kilpailuissa varustus on;miehet ilman paitaa,urheilulliset pitkälahkeiset housut ja kengät.Naisilla hihaton paita tai urheilutoppi.Mitään muita varusteita ei sallita (magnesium sallitaan).

Sotilaspenkki on jo vanha juttu,mutta virallisena nostomuotona se on ollut vasta muutaman vuoden.Laji nostaa suosiotaan joka vuosi ja tuloksen kovenevat.Viralliset kilpailut toimivat Suomen voimapunnerrus ry:n alaisuudessa.
SVRY:llä on myös toinen laji,maksimivoimapunnerrus.Tämä toimii samalla periaatteella.Erona toistovoimapunnerrukseen on se että nostetaan yhdellä kerralla maksimipaino.
Säännöt ja muu info löytyy SVRY:n sivuilta.www.svry.fi

Hakkarin alasalille on tulossa tammikuun aikana ns.merkkistoppari,jolla "mitataan" toistovoimapunnerruksessa toistojen määrä.Eli kun suorituksen aikana tanko on yläasennossa kädet suoristettuna,osuu tanko merkkistoppariin.Näin saadaan mitattua hyväksytyt nostot.Stoppari asetetaan penkin päähän ja säädetään nostajalle sopivaan korkeuteen.
Sotilaspenkki toimii hyvänä lisänä normaaliin voimaharjoitteluun.Koska jalkojen ja alaselän voiman tarve on lajissa vähäinen,sopii se myös erityisesti niille jotka eivät voi kaikkia voimanoston muotoja harjoitella.
Tervetuloa Hakkariin testamaan! t:Nygä

Ei kommentteja: